Автомобілям з України незабаром знадобляться німецькі номери

Біженці з України, які прибули на автомобілі, через рік повинні поставити його на облік. Автомобіль повинен отримати німецьку реєстрацію та німецький номерний знак. Спеціальна постанова Федерального міністерства цифрових справ і транспорту (BMDV) навесні 2022 року дозволила перехідний період тривалістю один рік. Отже, кожен, хто приїхав до Німеччини в травні минулого року, повинен подбати про реєстрацію свого автомобіля. Однак не виключено, що в травні буде нове рішення федерального технічного комітету. Баварія, а також деякі інші землі (але не Баден-Вюртемберг) вже продовжили термін.
Які документи потрібні для реєстрації автомобіля, можна дізнатися на сайті районного управління:
https://www.kreis-tuebingen.de/Startseite/landratsamt/Erforderliche+Unterlagen+zur+Kfz-Zulassung.html
На додаток до підтвердження страхування відповідальності потрібен оригінал іноземного свідоцтва про реєстрацію. Крім того, транспортні засоби повинні мати дійсну печатку TÜV. Однак вони не потребують повного експертного висновку.
Перереєстрація коштує близько 40 євро, і кожен, хто хоче отримати персональний номерний знак, повинен заплатити за це додатково. Крім того, ще 40 євро потрібно заплатити за номерні знаки. Уповноважені органи повідомляють, що якщо дані транспортного засобу не можна буде повністю відновити, можуть виникнути додаткові збори.

tun23041703

www.tuenews.de

Landratsamt in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.
001119

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html