Як новонароджені стають громадянами України

Дитина, яка народилася в Німеччині й батьки якої є громадянами України може претендувати на українське громадянство. Для цього батькам необхідно подати заяву до консульського відділу посольства чи консульства України за кордоном. Документи необхідно подавати особисто. Документи іноземною мовою підлягають завіренню штампом апостиль. Вони повинні бути перекладені присяжним перекладачем, уповноваженим на здійснення перекладів українською мовою. Додаткову інформацію про апостиль можна отримати на сайті регіональної ради Тюбінгена:
https://rp.baden-wuerttemberg.de/rpt/service/beglaubigung/
Детальна інформація та перелік необхідних документів:
https://munich.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/diyi-z-pitan-gromadyanstva/nabuttya-gromadyanstva-ukrayini-za-narodzhennyam
Відповідно до законодавства України дитина, яка народилися після 1 березня 2001 року в Україні або за її межами, і на момент її народження батьки або один з них були громадянами України, є громадянином України з дня народження.
Згідно із законодавством Німеччини, дитина, народжена в Німеччині, автоматично отримує німецьке громадянство лише в тому випадку, якщо принаймні один із батьків має німецьке громадянство або легально проживає в Німеччині впродовж восьми років і має дозвіл на постійне проживання. Якщо батьки дитини не перебувають у шлюбі, дитина набуває німецьке громадянство лише в тому випадку, якщо батько офіційно визнає дитину.

tun23041702

www.tuenews.de

Ukrainischer Reisepass. Foto: tünews INTERNATIONAL / Yana Rudenko.

001995

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html