Які види страхування є важливими

У Німеччині обов’язковими є два види страхування: медичне страхування та страхування цивільної відповідальності автовласників. Крім того, існує велика кількість пропозицій щодо інших видів страхування. Нелегко вирішити, які ризики слід застрахувати. Огляд надає, наприклад, центр консультування споживачів:
https://www.verbraucherzentrale.de/wissen/geld-versicherungen/weitere-versicherungen/welche-versicherung-brauche-ich-12605
Stiftung Warentest також надає поради, щодо того, як зорієнтуватися в «джунглях» страхових пропозицій:
https://www.test.de/Versicherungen-Optimaler-Risikoschutz-1162242-0/
На вершині списку важливих видів страхування знаходяться ті, що покривають екзистенційні ризики – тобто ті, які можуть означати розорення сім’ї. Страхування цивільної відповідальності займає перше місце в списку. Воно покриває збитки, випадково заподіяні іншій людині. Тобто страховка платить, якщо дитина м’ячем розбила вікно або батько дорогою на роботу збив пішохода на велосипеді, і той після падіння більше не може ходити.
Обидві установи також радять оформити страхування на випадок нещасного випадку на виробництві або втрати працездатності. Воно допоможе, якщо людина більше не зможе працювати через нещасний випадок або важку хворобу.
Страхування судових витрат покриває витрати на судові спори. Такий вид страхування можна оформити як на окремі сфери, наприклад, тільки на ситуації щодо дорожнього руху, так і комплексно. Експерти радять уважно вивчити, чи дійсно це потрібно. “Наприклад, якщо суперечка стосується права на оренду житла, асоціації орендарів можуть допомогти – але вам не потрібне страхування правового захисту з комплексним пакетом захисту”, – пише Stiftung Warentest.
Поліс страхування домогосподарства захищає від збитків, завданих дому: зламано вхідні двері, вкрадено велосипед, виникла пожежа чи прорвало водопровідну трубу. Однак, як і скрізь, важливо читати дрібний шрифт. Наприклад, не кожна страхова компанія заплатить, якщо велосипед вкрали вночі.
Stiftung Warentest не радить страхувати мобільні телефони, планшети або багаж. “Страхові компанії часто пропонують менше, ніж очікують клієнти”, – пише Stiftung Warentest про страхування мобільних телефонів. У всіх випадках експерти рекомендують розглядати пропозиції від різних компаній. Тому що різниця в ціні, а також у якості послуг може бути значною.

tun23042605

www.tunews.de

Die Verbraucherzentrale bietet Bröschüren zu unterschiedlichen Themen in vielen Sprachen an. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mislina Kiymaz.

001537

 

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html