Волонтерство в Німеччині

У Німеччині є багато способів займатися волонтерством і допомагати іншим – залежно від ваших особистих інтересів і здібностей. Один із них – Bundesfreiwilligendienst (BFD). BFD – це федеральна волонтерська служба, яка існує в Німеччині з 1 липня 2011 року.

У рамках BFD люди різного віку (від 16 років) можуть добровільно виконувати соціальні завдання в таких установах, як лікарні, будинки для людей похилого віку, дитячі садки, молодіжні центри, центри допомоги інвалідам, природоохоронні або культурні установи.
BFD зазвичай триває від 6 до 18 місяців, але може бути продовжена до 24 місяців. Під час служби волонтери отримують щомісячну грошову допомогу та соціальні виплати. Крім того, пропонуються семінари для підготовки волонтерів до виконання їхніх завдань та сприяння їхньому особистому розвитку.
Графік роботи волонтерів може змінюватися в залежності від типу організації та індивідуальної домовленості між волонтером і організацією.
Існують також програми для молоді віком від 16 до 27 років:
Freiwilliges Soziales Jahr (FSJ): Програма FSJ спрямована, зокрема, на молодь і пропонує можливість долучитися до роботи в соціальних установах, таких як лікарні, школи, будинки для людей похилого віку або культурні заклади.
Freiwilliges Ökologisches Jahr (FÖJ): FÖJ – це варіант FSJ, який фокусується на екологічних зобов’язаннях. Тут молоді люди можуть працювати в природоохоронних проєктах, заповідниках або установах екологічної освіти.
Europäischer Freiwilligendienst (EFD): EVS дозволяє молодим людям працювати волонтерами в інших європейських країнах упродовж певного періоду часу. Сфери призначення включають соціальні, культурні, екологічні або спортивні проєкти.
Подальша інформація на сайті https://www.bundesfreiwilligendienst.de, а також на сайті BFD та FSJ https://www.bundes-freiwilligendienst.de/fsj-freiwilliges-soziales-jahr/

tun23050204

www.tuenews.de

Carlo-Schmid-Gymnasium in Derendingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001049

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html