Здобуття докторського ступеня в Німеччині

Присудження наукового ступеня доктора наук в університеті називається докторантурою. Це відбувається в рамках спеціальної процедури, що триває кілька років, під час якої кандидати в докторантуру демонструють свою здатність до самостійної наукової роботи. Після успішного складання іспитів і виконання всіх формальних вимог, університет або факультет присвоює науковий ступінь “доктор”.
Здобуття докторського ступеня передбачає написання наукової роботи, дисертації, та її захист. Багато університетів також пропонують структуровані докторські програми, які включають спеціальні курси та структури нагляду. Альтернативним варіантом є докторантура в співпраці з промисловістю, де докторанти можуть отримати практичний досвід, а також проводити дослідження. Міжнародні докторські програми дозволяють докторантам брати участь у спільних проєктах з кількома університетами.
Конференція ректорів Німеччини пропонує додаткову інформацію та поради на вебсайті, який також містить базу даних з понад 1000 докторських програм у широкому спектрі предметних галузей:
Promovieren in Deutschland – Promotionssuche & nützliche Tipps – Hochschulkompass

tun24040103

www.tuenews.de

Eberhard Karls Universität Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001062

 

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html