Центр запису на прийом: допомога в пошуку лікаря

Сьогодні часто буває важко потрапити на прийом до лікаря. Особливо це стосується візитів до вузьких спеціалістів і є проблемою навіть за наявності направлення. Іноді допомагає особистий візит до лікаря в робочий час. До багатьох лікарів є можливість записатися на прийом онлайн. Якщо вам усе ж таки доведеться продовжити пошуки, ви можете звернутися по допомогу до служби запису на прийом до лікаря (Kassenärztliche Vereinigung Baden-Württemberg (KVBW)). Служба безоплатно організовує прийом до спеціалістів з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 18:00 за номером 116 117, а також допомагає знайти сімейного лікаря або педіатра. Проте в екстрених випадках, таких як серйозна аварія, потрібно телефонувати 112. До чергової медичної служби можна також зателефонувати у вихідні дні та в неробочий час.
Обов’язковою умовою є членство в медичній страховій компанії, наприклад, AOK. Кожен, хто хоче потрапити на прийом до спеціаліста, наприклад, до отоларинголога, повинен мати направлення від свого сімейного лікаря. До офтальмолога та гінеколога направлення не потрібне. Направлення також не потрібне до сімейних лікарів та педіатрів. До психотерапевта можна записатися лише на первинну консультацію. Направлення до стоматолога взагалі не передбачено.
Швидкість запису до лікаря залежить від того, наскільки терміново пацієнт потребує лікування. Щоб потрапити на прийом до фахівця впродовж чотирьох тижнів, направлення повинно мати код терміновості. В іншому випадку, прийом відбудеться впродовж восьми-дванадцяти тижнів. В обох випадках необхідно мати при собі направлення, коли ви звертаєтесь до центру запису на прийом.
Центр запису не організовує прийом на бажані дати, але надає дві дати на вибір. Доступний лікар може знаходитися в сусідньому від вас місті.
Додаткову інформацію можна знайти тут:
https://www.kvbawue.de/patienten/patientenservice-116117/terminservicestelle-fuer-patienten
Самостійний пошук лікаря:
https://www.arztsuche-bw.de/

tun23061101

www.tuenews.de

Kliniken in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.
001747

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html