Як оподатковуються доходи з-за кордону

Шукачі притулку з України, які проживають у Німеччині понад 6 місяців і продовжують працювати на українську компанію зі свого домашнього офісу дистанційно, повинні сплачувати податки в Німеччині. Це підтверджує Міністерство фінансів землі Баден-Вюртемберг на запит tünews INTERNATIONAL. Зокрема, через 183 дні вони набувають статусу податкових резидентів і повинні сплачувати податки з усіх своїх доходів. Після цього такий працівник повинен подати декларацію про доходи до податкової інспекції міста, в якому він проживає. Кінцевий термін подачі декларації стосується календарного року або періоду в 12 місяців. До цього податки повинні бути сплачені в Україні.
Передумовою для цього є угода про уникнення подвійного оподаткування між Німеччиною та Україною, яка існує з 1997 року. Вона покликана запобігти тому, щоб працівники платили податки у двох країнах за одну й ту саму роботу. Подібні правила існують для близько 200 інших держав.
Більше: https://fakty.com.ua/ua/ukraine/suspilstvo/20221202-podatky-v-nimechchyni-shho-potribno-splachuvaty-ukrayinczyam/

tun23061402

www.tuenews.de

FinanzamtTübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.
001660

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html