Проблеми біженців у системі охорони здоров’я

Наукове дослідження показує, що біженці часто не можуть впоратися з німецькою системою охорони здоров’я. Це результат аналізу, проведеного медичним факультетом Шаріте в Берліні. Причинами цього є насамперед мовний бар’єр і брак інформації про структури охорони здоров’я. Багато постраждалих людей не знають, наприклад, що кабінет сімейного лікаря є «головною точкою контакту». Крім мовних бар’єрів, проблеми виникали через брак часу і нестачу медичних працівників.
Про це йдеться в пресрелізі Міністерства соціальних справ та охорони здоров’я Баден-Вюртембергу.
Міністерство замовило дослідження у Шаріте. Його мета — покращити ситуацію. Адже і медичні працівники, і пацієнти відчувають себе наодинці з цією ситуацією, йдеться в дослідженні. Інтерв’ю з мігрантами також показали, що вони часто відчували, що їх не сприймають серйозно і що їхні проблеми відкидають. Після дослідження Шаріте, міністерство хоче розробити «конкретні заходи».
Пресреліз міністерства та посилання на детальне дослідження можна знайти тут:
https://sozialministerium.baden-wuerttemberg.de/de/service/presse/pressemitteilung/pid/studie-der-charite-menschen-mit-flucht-und-migrationsgeschichte-haben-erschwertem-zugang-zu-medizinischer-versorgung

tun23070301

www.tuenews.de

Symbol für die Ärzteschaft: das Stethoskop. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.
001409

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html