Bürgergeld: Зберігайте більше своїх доходів

З 1 липня тим, хто отримує соціальну допомогу Bürgergeld, дозволено залишати собі 30 відсотків зароблених грошей. Це стосується заробітку від 520 до 1 000 євро. Раніше можна було залишати собі 20 відсотків. Перевага є ще більшою для тих, кому ще не виповнилося 25 років: «Молоді люди можуть залишати собі дохід від шкільної та студентської роботи, а також дохід від професійного навчання в межах зарплати мініджоб, яка наразі становить 520 євро», – зазначає агентство з працевлаштування. Заробіток від роботи під час канікул також може бути збережений без відрахувань. Компенсація за волонтерську роботу не призводить до зменшення допомоги Bürgergeld, так само як і декретні виплати. У випадку мініджоб, все залишається як і раніше: перші 100 євро не враховуються, а для суми від 100 до 520 євро не враховується 20 відсотків.
З липня центр зайнятості виплачує своїм клієнтам 150 євро на місяць за подальше навчання, що веде до отримання професійної кваліфікації. Навчання тепер може тривати три роки замість двох. За складання проміжних і випускних іспитів можна отримати бонус. Подальше навчання, яке не веде до отримання професійної кваліфікації, але триває щонайменше вісім тижнів, підтримується надбавкою до допомоги Bürgergeld у розмірі 75 євро на місяць. Це також стосується молоді, яка бере участь у заходах допрофесійної підготовки. Одержувачі допомоги, які мають особливі труднощі з пошуком роботи, тепер можуть звернутися за послугами наставника.
Також відбулися зміни щодо спадщини: тепер вона вважається активом, а не доходом. Отже, існують вищі неоподатковувані надбавки. У разі реабілітації соціальна допомога Bürgergeld продовжує нараховуватися, за іншими пільгами звертатися не потрібно.
https://www.arbeitsagentur.de/einfuehrung-buergergeld

tun23072402

www.tuenews.de

Arbeitsamt in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.
001808

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html