Шість місяців на реєстрацію

Біженці з України, які не отримують тут соціальних виплат, мають лише шість місяців, щоб стати добровільними учасниками обов’язкового медичного страхування. Про це повідомляє Федеральний уряд на порталі Germany4ukraine. Ті, хто не зареєструвався впродовж шести місяців після в’їзду в країну, повинні або самостійно оплачувати медичні рахунки, або приєднатися до приватної системи медичного страхування. Однак це набагато дорожче.
Постанова спрямована на біженців, які або живуть за рахунок власних заощаджень, або продовжують працювати на українську компанію з Німеччини. У такому випадку на них також поширюється безоплатне сімейне співстрахування, що означає, що їхні діти або чоловік/дружина також матимуть медичне страхування, поки вони не працюють.
Витрати на добровільне медичне страхування дещо відрізняються в різних лікарняних касах. Наприклад, у Techniker Krankenkasse мінімальна щомісячна сума становить 210,49 євро, а для осіб старше 23 років без дітей – 217,28 євро. Сюди також входить внесок на страхування на випадок довготривалого догляду.
www.germany4ukraine.de/hilfeportal-de/medizinische-versorgung/krankenversicherung-ukrainer

tun23080601

Universitätsklinik Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.
www.tuenews.de

001492

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html