Ризик для здоров’я: Хантавірус

Навесні багато людей ретельно прибирають свої домівки та працюють у саду. Але їм варто бути обережними, особливо з квітня по вересень. Це пов’язано з тим, що район Тюбінгена також є зоною ризику інфікування хантавірусом. Збудники можуть викликати серйозні захворювання.
Хантавірусом, зазвичай, інфікуються в закритих приміщеннях, де можуть бути миші, наприклад, у сараях, гаражах, підвалах або на горищах, а також у саду. Хантавіруси виділяються полівками (вид гризунів) з сечею та фекаліями. Інфікування може статися при вдиханні пилу або споживанні їжі, зараженої вірусами. Однак віруси не передаються від людини до людини.
Люди, інфіковані вірусом, зазвичай мають грипоподібні симптоми, такі як лихоманка, головний біль та біль у кінцівках, а також проблеми з нирками, що супроводжуються болем у спині або боці. У важких випадках може виникнути тимчасова ниркова недостатність. Це може призвести до необхідності діалізу.
Вакцинації проти хантавірусу не існує. Найефективнішим захистом від інфекції є «уникнення контакту з фекаліями гризунів». Про це пише районна адміністрація у своєму пресрелізі. Приміщення, в яких може бути присутній вірус, слід ретельно провітрювати перед прибиранням. Також рекомендується вдягати гумові рукавички і маску FFP2 під час прибирання.

tun24042402

www.tuenews.de

FFP2-Masken. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

001003

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html