Зміни до EC-карток

Клієнтам банку, які користуються Girocard (колишня EC-картка), варто підготуватися до змін. З липня цього року і до кінця 2027 року на нових Girocard більше не буде функції Maestro або V-Pay. Однак, на старих картках ця функція буде діяти до закінчення терміну дії, зазначеного на них. Ці картки можна було використовувати для зняття грошей у банкоматах у Німеччині та за кордоном, а також для розрахунку карткою безпосередньо в магазинах. На заміну їм банки пропонують так звані дебетові картки.
Але «з новим платіжним засобом знову і знову виникають проблеми”, пише центр захисту прав споживачів. В основному це пов’язано з високими комісіями за обробку платежів. Тому багато торговців не приймають нову процедуру. Також без попередньої функції Maestro (або іншої платіжної системи), Girocard може втратити свою придатність для використання за кордоном, пише центр захисту прав споживачів.
Кредитні установи повинні зв’язатися зі своїми клієнтами перед тим, як випускати нові картки. Центр захисту прав споживачів радить клієнтам точно з’ясувати, в чому полягають відмінності між старою і новою карткою. Тільки після цього слід погоджуватися на нову модель картки або рахунку.
tünews INTERNATIONAL поцікавився у двох банках регіону Тюбінген, як вони впроваджують ці зміни. Картки Girocard Volksbank та Kreissparkasse залишаться без змін. Функція Maestro буде замінена новим так званим ко-бейджем (co-badge) — у Volksbank платіжною системою Mastercard, у Sparkasse — Visa (Debit). Усі платежі, як і раніше, списуватимуться безпосередньо з рахунку. Новою особливістю є те, що Girocard в майбутньому матимуть 16-значний номер. Цей номер дозволить здійснювати платежі за кордоном і платежі в Інтернеті.
Як і раніше, вартість нової Girocard залежить від моделі рахунку в обох банках.
Огляд різних типів карток надає центр консультування споживачів за посиланнями: https://www.vzhh.de/themen/finanzen/immer-wieder-aerger-der-debitkarte та
https://www.verbraucherzentrale.de/geld-versicherungen/probleme-mit-der-girocard-oder-der-debitkarte-von-visa-mastercard-co-80848
Про проблеми з новою дебетовою карткою можна повідомити в центр консультування споживачів.

tun23052405

www.tunews.de

Es gibt verschiedene Bankkarten. Foto: tünews INTERNATIONAL / Linda Kreuzer

002024

 

 

 

 

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html