Няня: Також професія для біженців

Батьки мають законне право на місце в дитячому садочку для дітей віком від одного року. Для дітей віком до трьох років вони мають право вибору: залишати на піклування дитину в муніципальному чи приватному дитячому садку або з нянею. Няні можуть також допомагати батькам з дітьми старшого віку на додаток до денного догляду в дитячому садочку. У окрузі Тюбінген асоціація нянь пропонує кілька послуг: няні можуть доглядати до п’яти дітей у власному помешканні, якщо у них є достатньо місця. Однак догляд за дітьми може здійснюватися і в інших місцях, наприклад, у місті або на підприємствах. Сім’я також може найняти няню, яка доглядатиме за дітьми в у них вдома. Люди з міграційним походженням також можуть стати нянями. «Ми відкриті для біженців», — каже Сабіна Майхьофер, виконавчий директор Tageselternverein im Landkreis Tübingen в інтерв’ю tuenews INTERNATIONAL. Обов’язковою умовою є підтвердження володіння мовою на рівні B2.
Минулого року 180 вихователів та нянь у районі Тюбінгена доглядали за 687 дітьми. Дві третини дітей були віком до трьох років. Діти до 13 років доглядаються відповідно до індивідуальних потреб: на півдня, на цілий день, в окремі дні або гнучко за домовленістю. Якщо дитина старше трьох років, денний догляд можливий лише на додатковій основі.
Майхьофер каже, що няні повинні мати відповідну кваліфікацію, перш ніж вони зможуть приймати дітей. Навчання триває 300 навчальних одиниць протягом 18 місяців. Після першого курсу, що триває 50 годин, проводиться тест на профпридатність. Той, хто раніше працював у педагогічній професії, наприклад, вихователем у дитячому садку, потребує лише цього 50-годинного базового курсу.
Усі заявники також зобов’язані надати розширену довідку про несудимість усіх осіб старше 15 років, які проживають у їх родині. Обов’язковим є також курс першої медичної допомоги. Перевіряється також, чи є їхній будинок безпечним для дітей. Це стосується, наприклад, дитячих замків на розетках. Якщо всі вимоги дотримані, можна отримати дозвіл на догляд за дітьми.
Няні, які доглядають за дітьми у власному будинку, є самозайнятими особами. Їм платять 7,50 євро за дитину на годину. Отже, якщо ви доглядаєте за трьома дітьми 20 годин на тиждень, ви будете отримувати 450 євро на тиждень. Однак цей дохід повинен бути оподаткований. Також сплачуються внески на соціальне страхування — хоча половина з них відшкодовується. Няні, які працюють у домогосподарстві батьків, є працевлаштованими. Батьки отримують фінансову підтримку від району для фінансування догляду за дітьми. Зокрема, витрати залежать від доходу та кількості годин догляду за дитиною.
Tageselternverein пропонує регулярні інформаційні заходи для майбутніх нянь. Наступний захід у Тюбінгені відбудеться у п’ятницю, 7 червня, з 9:00 до 11:00. На захід необхідно зареєструватися заздалегідь за телефоном 07071-6877011.
Батьки можуть зателефонувати за тим же номером, щоб домовитися про особисту консультацію. Інші контактні особи є в Мьоссінгені, Кірхентеллінсфурті, Аммербух-Ентрінгені та Деттенгаузені.
Вичерпну інформацію можна знайти в Інтернеті:
www.tageselternverein.de
info@tageselternverein.de

tun24050602

www.tuenews.de

Ein Kinderbett. Foto: tünews INTERNATIONAL / Yana Rudenko.

002168

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html