Попередження про ризики втечі збільшує бажання емігрувати

З 2015 року Європейський Союз (ЄС) проводить інформаційні кампанії в країнах походження біженців. Метою цих кампаній є підвищення обізнаності про небезпеку втечі та незаконного перевезення людей контрабандистами, тим самим зменшуючи нелегальну міграцію. Дослідження, проведене Міжнародною організацією з міграції (МОМ), вивчило вплив цих кампаній. Було проаналізовано інтерв’ю з близько 13 000 молодих людей з десяти країн Африки та Азії, включаючи Нігерію, Пакистан, Афганістан і Сомалі.
Несподіваний результат: якщо респонденти знали про кампанії, вони не мали ефекту стримування, а навпаки, це підвищувало їхній інтерес до міграції. Залежно від регіону, від 4% до 86% опитаних молодих людей бачили або чули певну інформацію про міграцію в тій чи іншій формі протягом останнього року. Однак було очевидно, що такі застереження найчастіше призводили до посилення бажання покинути країну.
Автори дослідження пояснюють це так: оскільки тема «міграції» частіше з’являлася в публічних дебатах, інтерес до неї також зростав — навіть якщо кампанії насправді мали на меті «попередження» і часто розумілися саме так. Багаторазове читання інформації про міграцію може призвести до того, що люди стануть більш обізнаними про можливість міграції. І навіть якщо кампанії наголошували на ризиках, люди, з іншого боку, також знають мігрантів, яким вдалося емігрувати. Вони приходять до висновку, що також можуть уникнути небезпек.
Міжнародна організація з міграції (МОМ) є частиною системи ООН, яка з 1951 року працює задля гуманної та впорядкованої міграції та реалізує програми допомоги мігрантам на національному та міжурядовому рівнях. Організація налічує 175 держав-членів і представлена у понад 100 країнах світу.
Дослідження англійською мовою:
pub2023-073-el-mpp-50-3rd-issue_0.pdf (iom.int)

tun24052401

www.tuenews.de

Flüchtlingsunterkunft Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

002138

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html