Захист для українців у ЄС продовжено до 2026 року

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту для українських біженців, які рятуються від війни з російським агресором. Він надаватиметься до 4 березня 2026 року. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.
Загалом тимчасовий захист буде продовжено для 4,2 мільйона українців, які наразі проживають на території Європейського Союзу, з них майже 1,2 мільйона — у Німеччині. Тепер країни-члени ЄС, відповідно до своїх національних процедур, мають ухвалити додаткові акти, щоб офіційно продовжити тимчасовий захист для українців.
Механізм тимчасового захисту був запущений 4 березня 2022 року і забезпечує негайний і колективний захист великій групі переміщених осіб, які прибувають до ЄС і не мають змоги повернутися до своєї країни походження.
Система зменшує тиск на національні системи надання притулку, оскільки заяви не потрібно розглядати в індивідуальному порядку. Люди, які отримують тимчасовий захист, мають однакові права на всій території ЄС. Ці права включають: місце проживання, доступ до ринку праці та житла, медичну допомогу, соціальну допомогу та доступ до освіти для дітей. Закон ЄС про тимчасовий захист встановлює мінімальні стандарти захисту. Фактичний рівень допомоги може відрізнятися в різних країнах-членах ЄС.
Дивіться: https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2024/06/25/ukrainian-refugees-council-extends-temporary-protection-until-march-2026/

tun24061905

www.tuenews.de

Beflaggung vor dem Tübinger Regierungspräsidium. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.
001206

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html