Що покриває медична страховка в кабінеті стоматолога

Що стосується стоматолога, то значну частину медичних послуг покриває державне медичне страхування, яке мають біженці з України. «Щойно біженець з України стане членом державної каси медичного страхування, він або вона має право на ті самі пільги, що й будь-який інший член каси загального медичного страхування», — зазначає Асоціація лікарів-стоматологів загального медичного страхування Баден-Вюртембергу. (KZVBW). Обов’язковою умовою є наявність у біженців фіктивного посвідчення або посвідки на проживання. До шукачів притулку застосовуються інші правила.
Отже, державне медичне страхування покриває всі необхідні процедури для профілактики, раннього виявлення та лікування захворювань зубів, ротової порожнини та щелепи. Це охоплює пломбування зубів, лікування кореневих каналів, видалення зубного каменю та ортодонтичне лікування, а також захворювання слизової оболонки порожнини рота. Винятком є лише зубні протези та дорогі профілактичні процедури. Подробиці можна знайти на вебсайті Федерального міністерства охорони здоров’я. Обов’язковою умовою є наявність у стоматолога ліцензії на лікування людей, які мають медичне страхування. Але більшість з них її мають.
Дорослі, а також діти та підлітки віком від 6 до 17 років мають право на два профілактичні огляди на рік. Діти віком від 6 місяців до 5 років мають право на шість оглядів. Подробиці можна знайти на вебсайті Федерального міністерства охорони здоров’я: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/zahnvorsorgeuntersuchungen.html
Профілактичні огляди фіксуються в так званій преміальній книжці. Ті, хто регулярно ходить до стоматолога, отримують більшу допомогу на зубні протези, якщо вони знадобляться пізніше.
У випадку протезування зубів пацієнтам часто доводиться оплачувати частину витрат самостійно, якщо вони не звільнені від цього через своє соціальне становище. У випадку необхідних з медичної точки зору зубних протезів державне медичне страхування виплачує так звану фіксовану допомогу. Все, що виходить за рамки стандартної послуги, має оплачувати пацієнт. Додаткові естетичні або косметичні послуги повинні бути повністю оплачені застрахованою особою.
Фіксована допомога становить від 60 до 75 відсотків від фіксованої суми. Якщо застрахована особа може підтвердити, що вона відвідувала стоматолога для огляду впродовж кожного з п’яти років до початку лікування, фіксована допомога збільшується до 70 відсотків, а після десяти років щорічних оглядів до 75 відсотків від вартості стандартного лікування. Перед початком лікування стоматологи повинні надати своїм пацієнтам план лікування та витрати. Потім пацієнти подають цей план своїй страховій компанії для перегляду та затвердження.
Якщо дохід застрахованої особи нижчий за певний ліміт, вона отримує необхідне з медичної точки зору стандартне лікування без співоплати. У 2022 році цей загальний місячний граничний дохід для одиноких осіб становить 1316 євро. Ліміт доходу збільшується на 493 євро для першого члена сім’ї, який живе в одній сім’ї, і на 329 євро для кожного наступного члена. Для людей, які отримують соціальну допомогу, ALG II або допомогу на навчання відповідно до BAföG або SGB III, немає перевірки матеріального становища.
Ті, хто має державне медичне страхування, також повинні платити за все, що виходить за рамки договірної стоматологічної допомоги. Наприклад, якщо ви бажаєте поставити спеціальну зубну пломбу, вартість якої не повністю оплачується касою медичного страхування, ви повинні укласти договір зі стоматологом про так звані додаткові витрати. Професійна чистка зубів, так звана індивідуальна медична послуга (IGEL), яка, на відміну від простого видалення зубного каменю, не покривається медичною касою, також повинна бути оплачена з власної кишені.
Додаткова інформація: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/zahnaerztliche-behandlung.html

tun22111001

www.tuenews.de

001811

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html