«Цінове гальмо» на енергоносії

Величезне зростання витрат на енергоносії є важким тягарем для населення. У зв’язку з чим, Бундестаг і Бундесрат прийняли закон про «цінове гальмо» на газ, централізоване опалення та електроенергію, який діятиме з 1 березня. «Цінове гальмо» також застосовуватиметься ретроспективно за січень та лютий та діятиме до кінця 2023 року. Для клієнтів енергопостачальників це означає наступне: 80% свого прогнозованого споживання електроенергії у вересні 2022 року вони отримають за ціною 40 центів за кіловат-годину; 80% прогнозованого споживання газу буде обмежено 12 центами за кіловат-годину, а для централізованого опалення – 9,5 цента. Це обмеження покликане змотивувати споживачів економити енергію.
Відповідно до закону, енергопостачальники повинні інформувати своїх споживачів про основне споживання домогосподарства, ціни, кредити за січень-березень і нові відрахування з квітня. Але вже чимало компаній заявили, що не зможуть виконати цю вимогу до 1 березня.
Тих, хто не має прямого договору з енергопостачальником, повинен повідомити їхній орендодавець. Орендодавці мають повернути пільгу разом із рахунком за опалення. Однак у крайніх випадках це може тривати до кінця наступного року.
Консультація споживачів радить клієнтам уважно перевіряти інформацію від енергопостачальників, коригувати свої перерахування або перевіряти відрахування платежів.
Детальна інформація за покликанням:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/entlastung-fuer-deutschland/strompreisbremse-2125002
Крім іншого, скориставшись спеціальним калькулятором, на сайті консультації споживачів можна розрахувати правильний рахунок за електроенергію, газ та централізоване опалення:
https://www.verbraucherzentrale.de/wissen/energie/preise-tarife-anbieterwechsel/rechner-das-ist-ihr-passender-abschlag-fuer-strom-gas-oder-fernwaerme-75669

tun23030101

www.tuenews.de

Gasnutzung in Privathaushalten. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

001754

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html