Відправлення з країни, що не входить до ЄС

З 1 липня 2021 року скасовано попередній безмитний ліміт у 22 євро для замовлень товарів з країн, що не входять до складу ЄС. Це означає, що покупці тепер повинні сплачувати імпортний ПДВ для невеликих замовлень з країн, що не входять до складу ЄС, і митні збори, якщо вартість товарів перевищує 150 євро.
Залежно від товару, імпортний податок з обороту становить 7 або 19 відсотків від вартості товару і стягується безпосередньо службою доставки або митницею. Також можуть стягуватися митні збори, залежно від типу товару і того, чи є він об’єктом певних майнових прав.
Тому Центр консультування споживачів рекомендує перед здійсненням покупки з країни, що не є членом ЄС, завжди ретельно перевіряти, на які додаткові витрати очікувати, щоб уникнути неприємних сюрпризів під час доставки. Це може означати, що не варто робити певну покупку в іншій країн, щоб заощадити кошти. Наприклад, ціна чохла для смартфона може швидко подвоїтися при покупці за межами ЄС, як показує на прикладі Центр споживачів. Через податок на імпорт та сервісний збір поштової служби, чохол для смартфона із закупівельною ціною 7 євро фактично може коштувати 14,33 євро.
Більше інформації:
https://www.verbraucherzentrale.de/aktuelle-meldungen/digitale-welt/onlinehandel/ecommerce-ab-juli-keine-zollfreigrenze-fuer-kaeufe-aus-nichteulaendern-62109
та
https://www.zoll.de/DE/Privatpersonen/Postsendungen-Internetbestellungen/Sendungen-aus-einem-Nicht-EU-Staat/Zoll-und-Steuern/Fragen-Antworten/fragen-antworten.html

tun23040605

www.tuenews.de

Online-Bestellungen aus Drittstaaten landen häufig beim Zoll. Foto: tünews INTERNATIONAL / Oula Mahfouz.

001998

 

 

 

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html