Паркування в Тюбінгені: з талоном або дозволом на паркування

У центрі Тюбінгена та в більшості районів міста лише мешканцям дозволено паркуватися без паркувального талона. Однак для цього їм потрібен дозвіл на паркування. Всі інші водії повинні сплатити збір у паркоматі.
Таке регулювання існує також у багатьох інших німецьких містах, наприклад, у Ройтлінгені. Додаткову інформацію та карту паркувальних зон для мешканців Тюбінгена можна знайти на сайті міста: https://www.tuebingen.de/verwaltung/verfahren#bewohnerparkausweis. Там також є онлайн-форма для отримання дозволу на паркування для мешканців міста.
В університетському містечку є чотири зони паркування. Точні правила можна побачити на відповідному паркоматі та на знаках паркування на перехрестях вулиць. Там же вказано максимальний час паркування. На деяких вулицях старого міста, наприклад, на Jakobsgasse, вночі дозволено паркуватися лише мешканцям. Якщо ви все ж таки припаркуєтесь там, то ризикуєте отримати штраф.
Зона 1
У старому місті, в західній частині вулиці Wilhelmstraße і в південній частині центру міста паркування коштує 2 євро за годину щодня з 08:00 до 20:00.
Зона 2
Зона 2 є кільцем навколо першої зони та включає більшу частину Südstadt, «French Quarter» і Wilhelmvorstadt. Тут паркування коштує 1,50 євро за годину або 6 євро за день з 08:00 до 20:00 з понеділка по п’ятницю і з 08:00 до 16:00 щосуботи.
Зона 3
На решті території міста  вартість паркування становить переважно 1 євро за годину або 4 євро за день.
Зона 4
Дещо за межами міста, біля відкритого басейну й частково в Derendingen, паркування коштує 0,50 євро за годину або 2 євро за день.
Кожен, чиє основне місце проживання зареєстроване в Тюбінгені й хто має автомобіль, зареєстрований на своє ім’я, може подати заявку на отримання дозволу на паркування для мешканців міста. Кожна особа отримує лише один дозвіл на паркування для транспортного засобу, зареєстрованого на її ім’я. Те саме стосується транспортного засобу, який, за наявності доказів, перебуває в постійному користуванні іншого власника.
Дозвіл на паркування для мешканців коштує 120 євро на рік. Для транспортних засобів з двигунами внутрішнього згоряння, які важать понад 1800 кілограмів порожніми, або для чистих електромобілів з порожньою вагою понад 2000 кілограмів, річна плата становить 180 євро. Власники KreisBonusCard платять половину. Термін дії дозволу на паркування прив’язаний до терміну дії KreisBonusCard.
Заявка на отримання дозволу на паркування для мешканців подається через онлайн-портал. Дані доступу до облікового запису клієнта надсилаються окремим персоналізованим електронним листом. Оплата здійснюється безпосередньо під час подання заявки – за допомогою GiroPay, PayPal або кредитної картки.  Дозвіл на паркування видається на дванадцять місяців і не поновлюється автоматично. Той, хто повертає свій дозвіл достроково, повинен самостійно звернутися за відшкодуванням невикористаних зборів.

tun23052406

www.tuenews.de

In der Tübinger Innenstadt dürfen oft nur Anwohner mit einem Bewohnerparkausweis Parken. Foto: tünews INTERNATIONAL / Ute Kaiser.

002016

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html