Українські водійські посвідчення залишаються дійсними

Українські водійські посвідчення залишатимуться дійсними в Німеччині та інших країнах ЄС до подальшого повідомлення. Тому біженцям з України поки що не потрібно міняти або перекладати свої водійські посвідчення. Передумовою для цього є наявність у власника водійського посвідчення відповідного статусу захисту в Німеччині. Це положення ґрунтується на постанові Парламенту ЄС (2022/1280), яка набула чинності в цей день. Однак, коли статус захисту для українських біженців закінчиться, визнання українських водійських посвідчень або документів, що їх замінюють, також припиниться. Детальну інформацію можна знайти на сайті Федерального міністерства цифрових технологій та транспорту https://www.bmvi.de/SharedDocs/DE/Artikel/K/ukraine-informationen-fuer-fluechtende.html.
Автомобільний клуб ADAC звертає увагу на те, що ця постанова стосується лише біженців. Ті, хто проживає тут постійно, повинні переоформити своє українське посвідчення водія через шість місяців.
У разі крадіжки або втрати українського водійського посвідчення допоможуть у відділі видачі водійських прав за місцем реєстрації. Теоретично вони можуть видати посвідчення замість нього. Для цього потрібні український ідентифікаційний номер, серійний номер водійського посвідчення та дата народження заявника. Однак у районному управлінні Тюбінгена зазначають, що доступ до українського реєстру наразі неможливий через технічні труднощі.

tun23012402

www.tuenews.de

Ukrainischer Führerschein. Foto: tünews INTERNATIONAL / Yana Rudenko.

001878

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html