Навчання плюс стажування в Кооперативному державному університеті

Вчитися після атестата зрілості чи все ж таки пройти професійну підготовку? У Німеччині можна поєднати і те, і інше. Дуальні університети дають можливість поєднувати академічне навчання з практичною роботою на підприємстві. Етапи навчання в компанії чергуються з теоретичними блоками в університеті. У Баден-Вюртемберзькому кооперативному державному університеті також існує цільова допомога для молодих біженців з України.
Кооперативний державний університет Баден-Вюртемберга (DHBW) пропонує біженцям з України безкоштовне оцінювання знань після закінчення школи та консультації з питань навчання. DHBW має дев’ять філій у Баден-Вюртемберзі, найближча з яких знаходиться у Штутгарті. Університет співпрацює з 9 000 компаніями та пропонує магістерську програму з частковою зайнятістю після отримання ступеня бакалавра. Загалом пропонується 30 бакалаврських програм з близько 100 напрямків навчання у сферах бізнесу, технологій, соціальної роботи та охорони здоров’я, а також 21 магістерська програма з частковою зайнятістю. Оскільки студенти укладають контракт з компанією, вони отримують від неї винагороду. Сума варіюється в залежності від сектору.
Молоді біженці з України, які щойно закінчили школу або хочуть розпочати навчання, можуть подати заявку на
https://www.dhbw.de/die-dhbw/beratungsangebote-an-der-dhbw

і зв’язатися зі службою консультування абітурієнтів. DHBW також організовує для українських біженців відвідування цільових підготовчих курсів і консультує їх щодо пошуку необхідної компанії-партнера в університеті. Крім того, установа підтримує студентські ініціативи, які опікуються українськими біженцями. Усі, хто має запитання, можуть також звертатися до центрального інформаційно-приймального бюро: ias@]dhbw.de.
У березні минулого року Міністерство науки і досліджень Баден-Вюртемберга також запевнило біженців з України, що їм не доведеться платити за навчання. Це ставить їх у рівні умови з біженцями з країн, для яких у Німеччині існує висока квота захисту. Наразі це стосується Афганістану, Еритреї, Сомалі та Сирії.
DHBW є першим державним дуальним університетом у Німеччині. Він був заснований 1 березня 2009 року і став подальшим розвитком професійних академій, заснованих у 1974 році.

tun23020602

www.tuenews.de

Redaktionsmitglied Reem Al Sagheer studiert seit Oktober 2021 an der Universität Tübingen Mathematik und Islamische Theologie. Foto: tünews INTERNATIONAL / Reem Al Sagheer.

001035

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html