Не довіряйте пропозиціям роботи з надвисоким заробітком

Мало роботи і багато грошей: поліція та центри захисту прав споживачів застерігають від таких пропозицій роботи. Ці пропозиції зазвичай сумнівні та можуть мати дорогі наслідки.
Один з прикладів: молодий сирієць з Роттенбурга, який був безробітним упродовж короткого часу, знайшов пропозицію про роботу в інтернет-службі обслуговування клієнтів у міжнародній фінансовій компанії. Він отримав цю роботу. Нібито він мав консультувати клієнтів як фінансовий агент з питань, пов’язаних, зокрема, з біткойнами. За це він мав отримувати погодинну зарплату в розмірі 100 євро. Насправді ж юнак конвертував гроші в криптовалюту для шахраїв через свій приватний рахунок або переказував шахрайські гроші далі.
Суд оцінив це як «відмивання грошей через необережність». Загальний штраф становив 180 євро. Він також повинен відшкодувати 16 000 євро збитків ошуканим клієнтам, коли заробить гроші.
Інший випадок: нібито співробітник (насправді існуючого) міжнародного постачальника фінансових послуг заманював тимчасових працівників. Вони повинні отримувати основну зарплату в розмірі 3600 євро на місяць і вдосконалювати завдання з тестування додатків упродовж однієї-двох годин на день. Ця пропозиція роботи також є сумнівною. Справжній постачальник фінансових послуг попереджає в інтернеті про це спам-повідомлення.
Поліція радить: «Не відповідайте на такі сумнівні пропозиції електронною поштою і не вступайте в контакт з відправником». Деякі з цих листів слугують лише для отримання персональних даних. Ці дані потім можуть бути використані в шахрайських цілях.
Хорошого заробітку без зусиль не буває. Тому поліція наполегливо радить не погоджуватися на будь-які пропозиції про роботу, в яких вимагається надати доступ до приватного рахунку для здійснення платежів. Це стосується і тих випадків, коли люди з міграційним минулим звертаються до земляків за допомогою рідною мовою – наприклад, з проханням використати приватний рахунок для переказу грошей за кордон хворому родичу.
Загалом, у поліції кажуть: «Чим більш спокусливою є пропозиція, тим більш підозрілою вона має бути!». Наприклад, незвично великий потенціал заробітку (з урахуванням комісійних) повинен викликати у вас підозру, так само, як і неточний опис роботи. Також шахраї зазвичай не вказують поштову адресу або номер телефону.
Більше інформації про фальшиві вакансії можна знайти за посиланнями:
https://www.verbraucherzentrale.de/wissen/vertraege-reklamation/abzocke/nebenjobs-revier-der-abzocker-10384
та
https://www.polizei-beratung.de/themen-und-tipps/betrug/finanzagenten/

tun23091202

www.tuenews.de

Das Polizeipräsidium in Reutlingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.
001325

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html