Ухвалено закон про прискорену депортацію

Шукачів притулку, яким було відмовлено, в майбутньому будуть депортувати з Німеччини швидше. Слідом за Бундестагом на початку лютого Бундесрат також схвалив «Закон про поліпшення репатріації». Цей закон є суперечливим. Проти нього протестують різні групи — від правозахисних організацій до морських рятувальників, а також демонстранти в Тюбінгені.
Серед іншого, закон передбачає швидшу депортацію злочинців. Як правило, про депортацію більше не будуть повідомлятимуть. Влада має більше можливостей для проведення обшуків — наприклад, для пошуку документів, щоб визначити країну походження. Наприклад, у спільному житлі поліцейським дозволено обшукувати інші кімнати, окрім кімнати людей, які підлягають депортації.
Закон також подовжує термін утримання під вартою в очікуванні депортації. Замість попередніх десяти днів, він тепер може тривати максимум 28 днів. Однак неповнолітні — за винятком неповнолітніх правопорушників — і сім’ї з неповнолітніми не підлягають затриманню в очікуванні депортації. Крім того, особи, які перебувають під вартою в очікуванні депортації, повинні мати адвоката.
Контрабандистів також мають суворіше карати. Але навіть у майбутньому порятунок людей, які зазнали корабельної аварії, не повинен каратися.
Кілька цифр: за даними Міністерства внутрішніх справ (BMI), у 2023 році було депортовано 16 430 осіб (2022 рік: 12 945 депортацій). За даними BMI, станом на кінець грудня 2023 року, 242 642 особи були зобов’язані покинути країну. Однак 193 972 з цих людей з різних причин мали дозвіл на толерантне перебування в Німеччині. Це означає, що в чотирьох з п’яти випадків депортацію було призупинено.
Дивіться https://www.bundesrat.de/DE/plenum/bundesrat-kompakt/24/1041/1041-pk.html?cms_top=20777494 (прокрутіть вниз до топ-7).
А також https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/kurzmeldungen/DE/2024/01/bt_verbesserte_rueckfuehrung.html

tun24020401

www.tuenews.de

„Asyl ist Menschenrecht“: Unter diesem Motto protestierten am 3. Februar Menschen in Tübingen gegen die Verschärfung des Gemeinsamen Europäischen Asylsystems (GEAS) und gegen das verschärfte Abschiebe-Gesetz für abgelehnte Asylbewerber in Deutschland. Foto: tuenews INTERNATIONAL / Ute Kaiser.

002305

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html