Виставка «Без сну: українські ілюстрації війни»


Виставку «Без сну: українські ілюстрації війни» можна побачити в Тюбінгені в Atelier / Café Haag (Vor dem Haagtor 1) до 23 лютого. Вхід вільний. Кінопаб відкривається за 30 хвилин до початку першого сеансу фільму і закривається об 23:00 щопонеділка і щовівторка, опівночі щосереди та щочетверга, о 02:00 щоп’ятниці та щосуботи та о 22:00 щонеділі.
Виставка плакатів завершується 23 лютого. Під час фіналу, який розпочнеться о 18.30, відбудеться дискусія за участі Афіни Альбрехт, членкині правління Української студії культури і спорту в Штутгарті, редакторки німецько-українського журналу та історика Маттеуса Веховскі з Інституту Ганни Арендт Дрезденського університету. Також літературна книгарня «Quichotte» пропонує огляд найважливіших літературних творів про ситуацію в Україні.
Малюнки та ілюстрації показують досвід українських жінок і чоловіків під час війни. «Образи з цієї серії виникли в середині війни, яка триває», — йдеться в тексті, що супроводжує виставку. «У них бачимо спробу призупинити час, щоб зберегти пам’ять про людський досвід, яка ризикує бути втраченою через стрімкий розвиток подій і надшвидку роботу нищівної машини війни. Всупереч цій вимушеній швидкості образи починають промовляти до інших, вибудовуючи солідарні зв’язки між людьми. Їхній загальний посил антивоєнний, їхній заклик — пам’ятати і діяти вже негайно», — пише Катерина Міщенко, одна з організаторів виставки, на сайті кінотеатру.
Виставку організовано у співпраці з Фондом ім. Гайнріха Бьолля, Інститутом східноєвропейської історії та регіональних досліджень, слов’янським семінаром Університету ім. Ебергарда Карла, а також Atelier Kino/Cafe Haag.
Додаткова інформація:
https://www.arsenalkinos.de/events/ausstellung-schlaflos-ukrainische-illustrationen-des-krieges
https://facebook.com/events/s/ausstellung-schlaflos-ukrainis/280845291634668/

Das Tübinger Kino Atelier. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

001840

 

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html