Оформлення листів у Німеччині: як має виглядати конверт

У Німеччині листи є частиною повсякденного життя – особливо коли йдеться про комунікацію з органами влади. Однак новачки в Німеччини часто не знають, як правильно адресувати листи, щоб вони швидко дійшли до адресата. Важливо також правильно франкувати листи.
За даними Deutsche Post, при маркуванні конверта застосовуються наступні правила: адреса відправника вказується у верхньому лівому куті, адреса одержувача – у нижньому правому куті. Адреса має бути на відстані принаймні 15 мм від лівого, правого та нижнього краю та принаймні 40 мм від верхнього краю. Важливо, щоб літери були чітко розбірливими. Шрифт має бути темним на однотонному світлому фоні без рамок або виділень. Марки повинні бути розміщені у верхньому правому куті. Конверт повинен бути гладким, без наклейок або відбитків, які можна було б сплутати з марками. За інформацією Deutsche Post, конверти можуть бути відсортовані автоматично лише за умови дотримання цих правил.
Адреси відправника та одержувача на конверті повинні бути написані в три рядки з однаковим інтервалом. Перший рядок повинен містити ім’я та прізвище одержувача листа. У другому рядку адреса – спочатку вулиця, потім номер будинку (зазвичай номер квартири не пишуть, оскільки люди пишуть своє ім’я на поштовій скриньці). Третій рядок містить поштовий індекс і місто. На листах, що надсилаються за кордон, необхідно також вказати країну. У такому ж порядку вказується та адреса відправника.
Якщо лист адресується на абонентську скриньку, то вулиця і номер будинку не вказуються. Замість цього слід вказати номер абонентської скриньки. Великі листи можуть бути адресовані на пакувальну станцію: тоді на листі замість адреси одержувача вказується адреса пакувальної станції.
Щоб лист надійшов швидко та одержувачу не довелося платити штрафні поштові витрати, важливе правильне франкування. Деколи це непросто з’ясувати. Поштові витрати залежать від розміру та ваги листа. Доставка стандартного листа до 20 грамів коштує 0,85 євро. Доставка великого листа до 500 грамів коштує 1,60 євро. Важливі документи можна відправити рекомендованим листом. Це оплачується додатково, але тоді ви зможете довести, що відправили лист вчасно. Найпростіший спосіб дізнатись про франкування окремого листа – звернутися до відділення Deutsche Post або поштового агентства. Марки можна придбати в спеціальних автоматах, поштових відділеннях або онлайн.
Додаткову інформацію та приклади маркування конвертів і поштових відправлень можна знайти за наступними посиланнями:
https://www.deutschepost.de/de/b/briefumschlag-richtig-beschriften.html
https://www.deutschepost.de/de.html

tun24022803

www.tuenews.de

Briefkasten der Deutschen Post. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

000995

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html