Job-Turbo: працюй і вивчай німецьку

Тривалий час у Німеччині діяло правило: спочатку вивчити німецьку, а потім шукати роботу. Зараз уряд змінив свою стратегію. Завдяки “Job-Turbo” тепер можна одразу після інтеграційного курсу переходити до працевлаштування. Мовні курси, пов’язані з роботою, наприклад, для досягнення рівня B2, можна пройти паралельно з працевлаштуванням. Пропозиція спрямована, зокрема, на біженців з України, які повинні мати можливість швидко отримувати власний дохід і стати незалежними від доходів громадян (Bürgergeld). Про це повідомило Федеральне міністерство праці. Це передбачає більш тісний контакт з центром зайнятості: кожні шість тижнів учасників запрошують на консультації.
Інформацію про курси професійної мови, які пропонує Центр зайнятості Тюбінгена, можна знайти за посиланням:
https://web.arbeitsagentur.de/sprachfoerderung/suche/berufssprachkurse?ort=T%C3%BCbingen_9.0578_48.5222&umkreis=10&seite=0
Існує також широкий вибір цільових мовних курсів для окремих професійних сфер: від технічних і комерційних професій до роботи в секторі догляду.
Толерантні особи (особи, чиї заяви про надання притулку були відхилені), які раніше не мали доступу до мовних курсів, тепер також мають можливість взяти участь у професійних мовних курсах. Це стосується тих, хто перебуває в країні протягом шести місяців.
Метою Job-Turbo є покращення інтеграції біженців на ринку праці. Наприклад, кваліфіковані працівники, які не потребують німецької мови для своєї зайнятості (наприклад, ІТ-спеціалісти) будуть працевлаштовані безпосередньо центрами зайнятості або агентствами з працевлаштування. Згідно із заявою міністерства, федеральний міністр праці Губертус Хайль (СДПН) також хоче, щоб компанії брали на роботу біженців, навіть якщо вони ще погано розмовляють німецькою мовою.

tun24060503

www.tuenews.de

Das Jobcenter in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

002148

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html