Центральний офіс проводить експертизу: Оцінювання українських дипломів про здобуття вищої освіти

Якщо ви хочете працевлаштуватися в Німеччині, ви стикаєтеся з проблемою підтвердження своєї кваліфікації. Є спеціалізований контактний центр для біженців, які навчалися в Україні та здобули вищу освіту.
Кожен, хто бажає документально підтвердити свою вищу освіту, отриману в Україні, може звернутися до Центрального відомства з питань іноземної освіти в Німеччині (ZAB). Про це повідомляє Постійна конференція міністрів освіти та культури земель Федеративної Республіки Німеччина (KMK). ZAB видає офіційний документ, у якому міститься інформація про те, який освітньо-професійний ступінь здобула особа і які вона має академічні та професійні права відповідно до цього ступеня. Центральний офіс проводить оцінку документів про університетську освіту з усього світу. Сертифікат вказує, який рівень німецької освіти відповідає іноземній освітній кваліфікації. Крім того, документ містить інформацію про можливості підвищення кваліфікації, законодавчу базу використання наукових ступенів та порядок визнання професійних кваліфікацій.
Однак, це оцінювання не є офіційним визнанням університетських дипломів, а лише встановлює еквівалентність кваліфікацій. ZAB не проводить оцінювання неповних (незакінчених) університетських ступенів або ступенів поза університетським сектором. Додаткову інформацію про оцінювання освіти українською мовою можна знайти на сайті ZAB:
https://www.kmk.org/zab/zeugnisbewertung/ua.html
Наразі ZAB переповнений заявками, тому час очікування може тривати довше, ніж зазвичай. У зв’язку з цим, офіс просить подавати заяви в повному обсязі та утримуватися від додаткових запитів.
Плата за оцінку університетських дипломів становить 200 євро за першу заявку та 100 євро за кожну наступну заявку. Однак, ті, хто перебувають на обліку в центрі зайнятості чи в агенції з працевлаштування, можуть запросити там матеріальну допомогу. Також можна подати заявку на грант визнання від Федерального уряду. Однак, заявку на це необхідно подати до того, як буде подано заяву на визнання, оскільки, як зазначається на сайті, ретроспективне фінансування неможливе.
https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/de/pro/anerkennungszuschuss.php
Отримати детальну інформацію про порядок визнання професій та знайти центр визнання освіти за місцем проживання можна за покликанням:
https://www.anerkennung-in-deutschland.de/en/interest/finder/profession

tun22090103

www.tuenews.de

Universität Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html