Діти в машині: Ніколи без дитячого крісла

Дітям, які їдуть в машині, завжди потрібне дитяче крісло. Про це йдеться у ПДР. Це правило поширюється на всіх дітей віком до 12 років або зростом менше 1,5 метра. Відповідальність за це в будь-якому випадку несе водій — якщо він бере дітей із собою, не закріпивши їх належним чином, йому загрожує штраф у розмірі 60 євро та позначка у картотеці порушників правил дорожнього руху у Фленсбурзі.
Існує велика кількість різних дитячих крісел, які постійно перевіряються на їх безпеку. Але найголовніше у виборі, щоб дитяче крісло відповідало віку та розміру дитини. Всього існує п’ять різних вагових категорій. Затверджено три стандарти дитячих крісел, які визначають правильний розмір дитячого крісла для відповідної дитини (i-size/ UN ECE Reg. 129, UN ECE Reg. 44/04, UN ECE Reg. 44/03). Кожне дитяче крісло має тестовий бейдж, який показує один із схвалених у Європі стандартів тестування дитячих крісел.
Норми базуються на зрості, віці та вазі дитини. Наприклад, для немовлят (клас 0) вагою до 10 кг або віком до одного року дитяче крісло має бути розташоване в поперечному напрямку або проти руху. Дітей до одного року можна перевозити тільки в протилежному напрямку руху. Дитина віком від 7 до 12 років і вагою від 22 до 36 кілограмів повинна бути закріплена в дитячому кріслі зі спинкою або без неї обличчям вперед. Але навіть найкраще дитяче крісло не принесе користі, якщо воно неправильно підібране або дитина в ньому неправильно закріплена. Тому купуючи крісло, фахівці радять брати з собою дітей.
Діти віком від 12 років або зріст яких вище 1,50 метра можуть використовувати ремінь безпеки, як дорослі. Однак дітей віком від 12 років, зріст яких менше 1,50 метра, рекомендується продовжувати перевозити в дитячому кріслі.
Більше інформації про дитячі крісла та різні вагові категорії можна знайти за покликаннями:
https://www.adac.de/verkehr/verkehrssicherheit/kindersicherheit/
https://www.allianz-autowelt.de/sicherheit/kindersitz-bis-wann/
https://www.bast.de/DE/Publikationen/Medien/Kindersicherheit.html?nn=1825088

tun22101202

www.tuenews.de

Verkehrssicherheit in Deutschland. Foto: tünews INTERNATIONAL / Theresa Melnyk.

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html