Полегшення для українських водіїв вантажівок

Визнання українських водійських прав стосується не лише приватних осіб, а й професійних водіїв. Це результат відповідної постанови ЄС від 18 липня. (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/?uri=CELEX:32022R1280). Отже, з цими правами водіям вантажівок дозволено їздити в Німеччині та в усіх країнах-членах ЄС до кінця періоду захисту. Це спрощує доступ українських водіїв до ринку праці ЄС. Їм не потрібен завірений переклад або міжнародне водійське посвідчення. Регламент діє до 6 березня 2025 року, але в конкретних умовах він діятиме лише доти, поки діє захищений статус.
Але все ще потребуються роз’яснення щодо кваліфікаційного посвідчення водія на вантажний транспорт. Щодо цього досі відсутнє розпорядження, яке регулює в Німеччині те, які навчальні курси та тести є обов’язковими, повідомило Міністерство транспорту (BMDV) на запит Tünews. Згідно з рішенням ЄС, період навчання триватиме від 35 до 60 годин. «Наразі BMDV працює разом із федеральними землями, Федеральним управлінням автомобільного транспорту, Федеральною друкарнею та DIHK, щоби створити необхідні процедури та правову базу для тимчасового визнання українських професійних водійських кваліфікацій у Німеччині, яких вимагає ЄС”, – повідомили в пресслужбі.
Якщо водій вантажівки втратив своє українське свідоцтво водія або його вкрали, він може вимагати перевірки його даних, у тому числі в органах влади в Україні. Якщо водій не має водійського посвідчення зразка ЄС, країни-члени вимагають іспиту, щоби визначити, чи відповідає водій мінімальним фізичним і психічним вимогам.

tun22102001

www.tuenews.de

Lastkraftwagen. Regelungen in Deutschland. Foto: tünews INTERNATIONAL / Theresa Melnyk.

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html