Короткий шлях до отримання свідоцтва про народження дитини

Багато українок, які чекають на дитину в Німеччині, задаються питанням отримання свідоцтва про народження сина або доньки. Для цього необхідно зареєструвати дитину в німецькому РАЦСі (Standesamt) за місцем народження дитини. Але це не означає отримання німецького громадянства.
Німецьке свідоцтво про народження, завірене штампом «Апостиль», разом із перекладом на українську мову є дійсним у всіх органах влади України. Відповідно до чинного законодавства України реєстрація новонародженої дитини за місцем народження або за місцем проживання батьків здійснюється на підставі письмової заяви. Якщо батьки не можуть цього зробити, це можуть зробити родичі або уповноважені представники лікарні, в якій народилася дитина.
Батьки або законні представники дитини повинні подати заяву про реєстрацію дитини не пізніше одного місяця від дня її народження. Якщо дитина народилася мертвою, заяву про реєстрацію необхідно подати впродовж трьох днів. Якщо батьки не встигли зареєструвати дитину впродовж одного місяця, потрібно оформлювати «реєстрацію з пропуском строку» в консульській установі. Для цього необхідні наступні документи: довідка (документ) медичного закладу про народження дитини; медична довідка про стан здоров’я дитини на момент реєстрації народження; документи, які підтверджують походження дитини (свідоцтво про шлюб батьків, про розірвання шлюбу, про смерть батьків або одного з них). У випадках, коли один із батьків молодше 18 років народження дитини реєструється у звичайному порядку. Для того, щоб дитина набула громадянства України, батьки мають зробити подальші кроки.
Додаткову інформацію можна знайти на сайті Генерального консульства України в Гамбурзі:
https://hamburg.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/reyestraciya-aktiv-civilnogo-stanu/reyestraciya-narodzhennya

tun23040302

www.tuenews.de

Das Bürgeramt in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001928

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html