Інтеграція та стародавні монети

Тюбінгенський дослідник монет Штефан Крмнічек почав публікувати статті про стародавні монети в tuenews INTERNATIONAL у 2021 році. Відтоді з’явилося дев’ять статей, кожна з яких, була перекладена німецькою, англійською, арабською, перською та українською мовами. Переклади та журналістську підтримку забезпечила редакція tuenews INTERNATIONAL. Чотири статті, опубліковані арабською мовою у 2021 році, привернули вражаюче високий рівень уваги – близько 74 000 переглядів, а версії перською мовою – близько 50 000 переглядів. Лідером стала стаття про тетрадрахму Антіоха I з Селевкії на Тигрі. Можливо, її популярність пов’язана з античною історією кохання, зображеною на ній. Монети своєю матеріальністю та дизайном поверхні, ніби відкривають доступ до життя стародавніх людей, чиї людські якості зворушують нас і сьогодні. Знову і знову місця та обставини, які розкривають монети, стають центрами сучасних міграційних подій. У 2021 році, наприклад, автор Стефан Крмнічек зосередився на монеті з міста Газа, а також, на монеті з Афганістану.

Rückseite einer der vorgestellten Münzen: Zeus sitzend mit Zepter in der linken Hand und kranztragender Nike in seiner ausgestreckten rechten Hand. Foto: Stefan Krmnicek, Universität Tübingen.


Серія статей про інтеграцію та стародавні монети є чудовим прикладом співпраці між tuenews INTERNATIONAL та Тюбінгенським університетом, де професор Штефан Крмнічек викладає в Інституті класичної археології як приватний лектор, а також очолює Нумізматичний центр.

tun24020702

www.tuenews.de

Voderseite einer der vorgestellten Münzen: Gestaffelte Büsten der Kleopatra Thea, drapiert, mit Stephane, Diadem, Schleier und Ohrring, und des Antiochos VIII. mit Diadem. Foto: Stefan

002316

002317

 

 

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html