Працюю як самозайнятий

Біженці з України можуть працювати в компаніях Німеччини, але їм також дозволяється розпочинати власний бізнес, а також працювати як фрилансери. Обов’язковою умовою є наявність у них дозволу на проживання відповідно до §24 Закону про проживання та наявність у цьому документі запису «Дозволено оплачувану роботу». Про це повідомило Федеральне міністерство праці та соціальних питань. За даними Федерального агентства зайнятості, ті, хто раніше був зареєстрований у Центрі зайнятості та бажає стати самозайнятим, можуть звернутися за порадою до нього. Самозайнятий, в більшості випадків, повинен самостійно платити за медичне страхування. У деяких випадках також необхідно сплачувати внески до пенсійних фондів.
Ви можете стати самозайнятим у Німеччині як підприємець або фрилансер. Роздрібні продавці або агенти з нерухомості, наприклад, вважаються торговцями. Будь-хто, хто бажає працювати фрилансером у Німеччині, може займатися цілою низкою професій. За визначенням, «вільні професії» в основному охоплюють діяльність, яка потребує спеціальної академічної підготовки: це юристи, податкові консультанти, лікарі, архітектори, інженери та податкові консультанти. Як і деякі інші, вони вважаються так званими професіями каталогу, оскільки вони відповідно визначені в податковому законодавстві. Однак їх навчання має бути визнано в Німеччині. Багато позаштатних видів діяльності вважаються «вільними професіями», які підлягають обов’язковій реєстрації в торгово-промисловій палаті. Вони потребують реєстрації у відповідній професійній чи реєстраційній палаті. Це стосується професій, які вимагають попереднього визнання дипломів, таких як лікарі, стоматологи, ветеринари, фармацевти, нотаріуси, юристи, патентні повірені, податкові консультанти, аудитори, архітектори та інженери-консультанти. Відповідальну контору можна знайти в Behördenwegweiser.
Крім того, існує довгий перелік так званих активних професій і подібних професій, якими також можна займатися позаштатно. Це музиканти, письменники, журналісти, дизайнери, а також біологи та акушерки. Огляд можна знайти на сторінці Федерального міністерства економіки:
https://www.existenzgruender.de/SharedDocs/Downloads/DE/Checklisten-Uebersichten/Gruendungswege/03_uebersicht-liste-aehnichen-Berufe-Taetigkeiten.pdf?__blob=publicationFile
Перше рішення про те, чи є ваша діяльність позаштатною, приймає податкова служба. Відповідальний податковий орган можна знайти на сайті Behördenwegweiser. Якщо ви хочете зареєструватися як фрилансер, ви повинні подати заявку туди. Тоді податки з прибутку повинні бути сплаченими пізніше.
Якщо ви працюєте як фрилансер, ви повинні переконатися, що вас не класифікують як фіктивну самозайняту особу з точки зору соціального забезпечення. У Німеччині це вважається нелегальним працевлаштуванням. Особливо ризикують, самозайняті працівники, які в основному працюють на клієнта та тісно інтегровані в процеси певної компанії.

tun22111502

www.tuenews.de

Landratsamt Tübingen Unterkünfte. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001660

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html