Ідентифікаційний податковий номер: номер на все життя

У Німеччині (майже) нічого не працює без податкового ідентифікаційного номера (IdNr): одинадцятизначний ідентифікаційний номер, виданий Федеральним центральним податковим управлінням (Bundeszentralamt für Steuern, BZSt), необхідний для отримання заробітної плати на роботі, а також для подачі заяви на отримання допомоги на дитину або допомоги по догляду. Він також потрібен для відкриття банківського рахунку або реєстрації автомобіля. Щоб стати клієнтом центру зайнятості також потрібен податковий номер.
Ідентифікаційний податковий номер дійсний впродовж усього життя і не змінюється, навіть якщо ви переїжджаєте або одружуєтеся. Цю інформацію можна знайти на сайті Федерального центрального податкового управління. Податковий ідентифікаційний номер не є ідентичним податковому номеру, який нині видається додатково в податкових інспекціях. Саме тому багато людей мають податковий номер на додаток до свого податкового ідентифікаційного номера. Податковий номер видається автоматично, в тому числі при народженні дитини або при переїзді до Німеччини. Мігранти, які реєструються в органах влади, автоматично отримують податковий номер поштою.
https://www.bzst.de/DE/Privatpersonen/SteuerlicheIdentifikationsnummer/steuerlicheidentifikationsnummer_node.html
На спеціальній сторінці біженці з України також можуть отримати доступ до інформації українською мовою:
https://www.bzst.de/DE/Privatpersonen/SteuerlicheIdentifikationsnummer/steuerlicheidentifikationsnummer_node.html#js-toc-entry1
Ті, хто втратив свій ідентифікаційний номер, можуть запросити його дублікат через Федеральний центральний офіс. Для цього є спеціальне посилання:
https://www.bzst.de/SiteGlobals/Kontaktformulare/DE/Steuerliche_IDNr/Mitteilung_IdNr/mitteilung_IdNr_node.html?fbclid=IwAR0bg3Ee2TjBzaX9_Pzms_-FSJS4_ymrz91LorE813rjz-m-hMlKcR8HEMM

tun23083002

www.tuenews.de

FinanzamtTübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001660

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html