Імміграція: Більше можливостей для кваліфікованих працівників

У багатьох галузях у Німеччині бракує кваліфікованих працівників. Саме тому було прийнято новий закон, який дозволяє кваліфікованим працівникам іммігрувати. З 18 листопада він набув чинності: іноземні кваліфіковані працівники з професійно-технічною або академічною освітою мають право на отримання посвідки на тимчасове проживання. Вони більше не обмежені роботою, пов’язаною з їхньою освітою.
Можливості імміграції з блакитною картою Європейського Союзу (ЄС) для іноземців з країн, що не входять до ЄС, також були реструктуризовані. Наступні зміни будуть застосовуватися з листопада. Межі мінімальної заробітної плати будуть знижені: для дефіцитних професій і для нових абітурієнтів до 39 682,80 євро, для всіх інших професій до 43 000 євро.
Іноземні науковці, які здобули вищу освіту впродовж останніх трьох років, можуть отримати блакитну карту ЄС, якщо їхня робота в Німеччині платить їм мінімальну зарплату в розмірі 39 682,80 євро. Це також стосується ІТ-спеціалістів, якщо вони не мають вищої освіти, але можуть довести, що мають щонайменше три роки відповідного професійного досвіду.
Крім того, в майбутньому до дефіцитних професій буде включено більше професійних груп: крім менеджерів у сфері виробництва та певних сферах обслуговування, це також ветеринари, стоматологи, фармацевти, фахівці з академічною освітою в галузі сестринської справи та акушерства, а також вчителі та вихователі в шкільному та позашкільному секторі.
Для осіб, які вже мають блакитну карту ЄС і проживали зі своєю сім’єю в іншій країні-члені ЄС, існують спрощені правила возз’єднання сім’ї. Члени сім’ї можуть в’їжджати та перебувати в Німеччині без візової процедури. Для отримання посвідки на проживання більше не потрібно доводити наявність достатньої житлової площі та забезпеченість засобами до існування.
З березня та червня 2024 року відбудуться подальші зміни – як для працівників, так і для іноземних студентів.
Вся інформація доступна німецькою, англійською, іспанською та французькою мовами на сайтах
https://www.make-it-in-germany.com/de/visum-aufenthalt/fachkraefteeinwanderungsgesetz
та https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/arbeit-und-soziales/fachkraefteeinwanderungsgesetz-2182168
Перевірити, чи визнається іноземна професійна кваліфікація в Німеччині, можна тут:
https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/de/fachkraefte.php

tun23110602

www.tuenews.de

Das Reichstagsgebäude in Berlin. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001912

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html