Шахрайство на ринку оренди житла

Хороша квартира за невелику орендну плату? Це може бути шахрайство, стверджує Управління кримінальних розслідувань землі Баден-Вюртемберг (LKA). Злочинці постійно вигадують нові хитрощі, щоб заволодіти грошима своїх жертв. Один зі способів – пропонувати квартири в інтернеті та вимагати від потенційних орендарів великі гроші наперед.
Якщо ймовірний орендодавець вимагає гроші ще до перегляду квартири, шукачам житла слід насторожитися. Часто рахунки знаходяться за кордоном і ніхто не з’являється, щоб віддати ключі.
За даними LKA, шахраї переважно використовують інтернет-платформи. На перший погляд, оголошення виглядають законно. Але деякі з них повністю фальшиві. Тому поліція радить людям бути насторожі. Зацікавлені особи повинні наполягати на зустрічі з орендодавцем. Крім того, люди, які шукають квартиру, «ніколи не повинні перераховувати гроші до того, як вони побачать квартиру та підпишуть договір оренди», повідомляє LKA. Кожен, хто став жертвою шахраїв, повинен повідомити про шахрайство в поліцію.
Більше інформації та порад на:
https://www.presseportal.de/blaulicht/pm/110980/5635837

tun23112002

www.tuenews.de

Hochhäuser auf dem WHO in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001883

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html