Платіжна картка для біженців? Поточний стан планів

Більше ніякої готівки для біженців, а «кредитний баланс» на платіжній картці: з початку 2025 року біженці по всій Німеччині отримуватимуть свої соціальні виплати на спеціальну платіжну картку, а не готівкою чи банківським переказом, як раніше. Федеральний і земельні уряди домовилися про це в листопаді 2023 року. Кожна федеральна земля може сама вирішувати, які функції матиме нова картка, а які ні. Парламентські фракції ХДС/ХСС та ВДП особливо виступали за виключення так званих «грошових переказів» родичам та друзям у країнах походження.
оки що конкретні плани щодо цього існують лише у федеральних землях Баварія, Гамбург і Мекленбург-Передня Померанія. Деякі міста та райони вже запустили власну систему – в Баден-Вюртемберзі лише район Ортенау в Бадені. Інші райони, такі як Раштатт і Вальдсхут, можливо, захочуть наслідувати цей приклад.
Наприкінці січня Рада у справах біженців Баден-Вюртемберга назвала ці плани «вираженням поточних стримуючих тенденцій у політиці щодо біженців». Помилковою є думка, що люди будуть змушені рідше тікати просто через платіжну картку. Згідно з дослідженням Інституту праці та професійних досліджень, шукачі притулку, які прибули до Німеччини, рідко переказують гроші. Гроші переказують до країн походження лише тоді, коли люди тут працюють і заробляють.

tun24021901

www.tuenews.de

Flüchtlingsunterkunft Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

002138

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html