Кліщі вже активізувалися

Кліщі користуються м’якими зимовими температурами. Саме тому паразити вже активні на початку цього року. «Вже є перші зараження», – повідомила паразитолог Уте Маккенштедт з Університету Хоенхайма в інтерв’ю радіостанції Südwestrundfunk (SWR).
Баден-Вюртемберг є зоною підвищенного ризику – багато людей тут заражаються через укуси кліщів. Паразити зазвичай сидять у високій траві, кущах, садах або в лісі, підстерігаючи своїх жертв. Експерти радять людям захищатися від укусів кліщів, надягаючи довгий закритий одяг і закрите взуття. Також можна використовувати спеціальні спреї проти кліщів.
Всі, хто були на луках або в лісі, повинні вдома перевірити своє тіло на наявність паразитів – особливо теплі, вологі ділянки, такі як задня частина колін або пахви. Кліщі можуть переносити віруси, що викликають кліщовий енцефаліт. Це може спричинити, серед іншого, запалення мозкових оболонок. Найнадійнішим захистом від кліщового енцефаліту є щеплення. Укуси кліщів також можуть спровокувати інфекційне захворювання Лайм-бореліоз.
Паразитів слід якомога швидше захопити пінцетом або спеціальними щипцями безпосередньо на шкірі та повільно потягнути вгору. Потім рану слід продезінфікувати.
Відповіді на поширені запитання про кліщів та інфекції, а також додаткову інформацію можна знайти на сайті Інституту Роберта Коха:
https://www.rki.de/SharedDocs/FAQ/FSME/Zecken/Zecken.html
А також на сайті Міністерства охорони здоров’я Баден-Вюртемберга:
https://sozialministerium.baden-wuerttemberg.de/de/gesundheit-pflege/gesundheitsschutz/infektionsschutz-hygiene/faq-zecken

tun24022106

www.tuenews.de

Mit Hilfe einer Zange kann man Zecken entfernen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Kerstin Markl.

001425

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html