Чому іноземні кваліфіковані працівники залишають Німеччину

Нещодавно опубліковане дослідження Інституту прикладних економічних досліджень (IAW) в Тюбінгені та Інституту SOKO в Білефельді проливає світло на зростаючий відтік іноземних кваліфікованих працівників з Німеччини. На основі масштабного онлайн-опитування та інтерв’ю  досліджуються причини, через які іноземні кваліфіковані працівники залишають Німеччину.
Ключовим висновком є різноманітність міграційних мотивів. Хоча деякі кваліфіковані працівники спочатку приїхали до Німеччини з професійних причин, інші фактори часто відіграють важливу роль у прийнятті рішення про виїзд з країни. Особливо наголошується на труднощах з інтеграцією, досвіді дискримінації та проблемах у професійному середовищі. Крім того, ще одним рушійним фактором для еміграції вважаються проблеми з правом проживання.
Цікавою є ситуація кваліфікованих працівників після повернення в країну походження або подальшої міграції: багато хто повідомляє, що вони були щасливішими в Німеччині, наприклад, через вищу заробітну плату або кращі трудові права. Дві третини людей, які виїхали з Німеччини, хотіли б туди повернутися.
Дослідження також пропонує конкретні рекомендації щодо дій. Серед них, покращення можливостей вивчення мови, прозорість щодо умов праці та кар’єрних можливостей, а також більш інтенсивне консультування. Варіанти можливого повернення також мають бути більш прозорими.
На основі цих початкових результатів має бути проведене більш комплексне основне дослідження, яке обіцяє надати подальше розуміння цієї важливої теми. Очевидно, що Німеччині все ще потрібно вжити заходів, коли йдеться про інтеграцію та утримання іноземних кваліфікованих працівників. Лише зрозумівши складні причини, що призводять до еміграції, можна розробити ефективні стратегії для утримання висококваліфікованих міжнародних талантів у країні.
Посилання на дослідження:
https://www.iaw.edu/files/dokumente/ab_04_2021/IAW_Impulse_2022_06.pdf

tun23112801

www.tuenews.de

Das Institut für Angewandte Wirtschaftsforschung (IAW) in Tübingen. Foto: tuenews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

002280

 

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html