«20 днів у Маріуполі»: Показ документального фільму в Тюбінгені

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі», номінований на премію «Оскар», покажуть у Тюбінгені. Показ фільму відбудеться до річниці війни, у суботу, 24 лютого, о 20:00 у кінозалі пабу Brauwerk Freistil (Wöhrdstraße 25). Вхід вільний. Фільм транслюватиметься мовою оригіналу з німецькими субтитрами. Фільм має вікові обмеження – 18+. «Якби світ побачив усе, що сталося в Маріуполі, це б додало хоч якийсь сенс цьому жаху. Мозок відчайдушно хоче все це забути – але камера цього не дасть», – каже режисер фільму Мстислав Чернов. Він є українським військовим кореспондентом, письменником, відеооператором Associated Press та лауреатом Пулітцерівської премії.
Фільм Мстислава Чернова показує облогу Маріуполя у лютому-березні 2022 року під час повномасштабного російського вторгнення. У сюжеті єдина команда журналістів, що опинилася у пастці в оточеному Маріуполі, намагається продовжити свою роботу, документуючи трагедії війни. Фільм створено у співпраці з Associated Press та Frontline. Прем’єра відбулася 21 січня 2023 року на найбільшому в США фестивалі незалежного кіно «Sundance», де він потрапив до конкурсної програми «Світове документальне кіно» і отримав приз глядачів. Загалом, станом на січень 2024 року, фільм отримав понад 20 нагород та 40 номінацій і є номінантом на премію «Оскар».
Фільм також можна безоплатно переглянути у медіатеці ARD.
Серед організаторів кінопоказу – Українська громада Тюбінгена, Brauwerk Freistil та волонтерський проєкт Cassiopeia e.V і SonnenBlau, який доставляє медичні та гуманітарні товари в Україну. На кінопоказі прийматимуться пожертви, а всі виручені кошти будуть спрямовані на придбання медичного обладнання для українських лікарів-рятувальників у Києві.

tun24022102

www.tuenews.de

Das Tübinger „Brauwerk Freistil“ am Neckar. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

002322

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html