Затримки на залізниці: більше ніяких компенсацій у разі негоди

Коли поїзди затримувалися або взагалі скасовувалися, Deutsche Bahn надавав компенсацію. Досі це застосовувалося незалежно від причини затримки. З 7 червня це змінилося: за скасування та затримки через негоду, саботаж або людей на колії більше не повертатимуть гроші. Все це підпадає під термін “форс-мажор”. Це результат нового регулювання прав залізничних пасажирів ЄС, про яке інформує Європейський центр споживачів. Страйки залізничників не підпадають під правила винятків. Тож якщо машиністи страйкуватимуть і потяг через це не прибуде, пасажирам повернуть гроші. Всі ці правила діють по всій Європі. (https://www.evz.de/reisen-verkehr/reiserecht/bahnreisen/fahrgastrechte-bahn.html)
Якщо поїзд прибуде в пункт призначення із запізненням від 60 до 119 хвилин, пасажири можуть вимагати повернення 25 відсотків вартості проїзду. За двогодинної затримки — 50 відсотків. Крім того, постраждалі клієнти залізниці мають право на напої та їжу після години очікування. Інші правила застосовуються до місячних проїзних. У цьому випадку компенсація виплачується лише за затримку більше ніж на одну годину. Однак, оскільки компенсація виплачується тільки якщо її сума перевищує 4 євро, пасажири можуть залишитися з «порожніми руками». У всіх випадках важливо, щоб затримка була підтверджена залізницею. Пасажирам також слід сфотографувати табло.
У майбутньому Deutsche Bahn також зможе пересаджувати своїх клієнтів на потяги інших залізничних компаній — у такому випадку вони, наприклад, подорожуватимуть потягом Flixtrain замість DB. Пасажири також можуть самостійно організувати подальшу подорож і надіслати рахунок залізничній компанії. Однак це необхідно попередньо узгодити із залізничною компанією. Але це обмеження не діє, якщо залізниця не зробила пропозицію протягом 100 хвилин після запланованого відправлення поїзда.
Також важливо мати проїзний квиток на довші відстані — наприклад, з Тюбінгена до Берліна. Зрештою, кожен, хто забронює маршрут з Тюбінгена до Штутгарта окремо, а потім запізниться на поїзд ICE через затримку в Штутгарті, матиме право на компенсацію лише за перший відрізок шляху. Проблеми також можуть виникнути у користувачів квитків вартістю 49 євро. Ті, хто забронював квитки за «суттєво зниженою ціною на проїзд», не мають права пересідати на поїзди далекого прямування, якщо їхній місцевий поїзд затримується більш ніж на 20 хвилин.
Змінилися і терміни: раніше через запізнення або скасування поїздів можна було вимагати повернення грошей протягом цілого року. З 7 червня цей термін скоротився до трьох місяців.
Подати заяву на компенсацію можна за допомогою формуляра Deutsche Bahn про права пасажирів. Ви можете завантажити бланк заяви, заповнити його, а потім здати в туристичний центр або надіслати поштою. Компенсацію за міжнародні квитки можна отримати лише онлайн. Додаткову інформацію можна отримати безпосередньо в Deutsche Bahn. https://www.bahn.de/service/buchung/fahrgastrechte#formular

tun23052404

www.tuenews.de

Jugendticket für Baden-Württemberg. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001853

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html