Спеціального студентського квитка ще немає в Німеччині

Транспортна асоціація Naldo поки не пропонує пільгових квитків в Німеччини спеціально для студентів. Це підтвердила прессекретар Naldo Анна Ломюллер на запит tüenews INTERNATIONAL. Проте вже існують знижки для молодих людей віком до 27 років – особливо для тих, хто навчається в університеті.
Студентська версія Deutschlandticket діє на папері з квітня. Якби це положення було впроваджено на місцевому рівні, квиток коштував би 29,40 євро. Звичайна ціна в місті Тюбінген становить 34 євро, за межами міста – 49 євро. Однак, за словами представника Naldo, для цього необхідно подати заявку: «Студентські представники мають бути активними». Вони повинні агітувати за те, щоб квиток був запроваджений. Особливо це стосується студентів віком від 27 років. Була б запроваджена так звана модель повної солідарності – всі студенти мали б купувати квиток. Але навіть у цьому випадку, за словами Ломюллера, все одно буде необхідне зустрічне фінансування.
У Баден-Вюртемберзі, однак, вже існує Deutschlandticket Jugend BW. Його можуть придбати всі студенти віком до 27 років. Він поширюється на місцевий громадський транспорт по всій Німеччині та коштує 30,42 євро на місяць або 182,50 євро як семестровий квиток на пів року. Для всіх інших він доступний лише до 21 року, але для мешканців Тюбінгена діють знижки: вони платять лише 22 євро – але тільки якщо не навчаються. Студенти університетів Тюбінгена, Ройтлінгену та Альбштадту мають право на студентську версію квитка. Третій варіант – звичайний семестровий квиток для всієї мережі Naldo. Він коштує 141,90 євро на семестр для всіх п’яти зон. Наприклад, з ним не можна поїхати до Хайльбронна.
Додаткова інформація про Deutschlandticket:
www.naldo.de

tun24040301

www.tuenews.de

Wer mit Bus und Bahn ohne Ticket fährt, muss mit einer Geldstrafe rechnen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

000870

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html