Платіжна картка для біженців: дані лише приблизні

Спеціальна платіжна картка для біженців вже існує в районі Ортенау в Бадені. На початку квітня вона також має бути запроваджена в районі Цоллернальб. Шукачі притулку більше не отримуватимуть від влади готівку. Однак це не стосується біженців з України, оскільки вони отримують громадянську допомогу. За допомогою нових правил федеральний і земельні уряди хочуть унеможливити переказ грошей біженцями на їх батьківщину і, можливо, використання грошей для оплати послуг контрабандистів. Ті, хто підпадає під дію Закону про допомогу шукачам притулку, зможуть здійснювати лише безготівкові платежі. Зняття готівки буде можливим лише в дуже обмеженому обсязі. У районі Цоллернальб, наприклад, буде обмеження до 150 євро на особу на місяць. Політики з ХДС/ХСС і СвДП, зокрема, хочуть зменшити стимули для приїзду до Німеччини.
Але чи справді шукачі притулку надсилають багато грошей на батьківщину? Згідно з аналізом «Mediendienst Integration», щодо цього є щонайменше великі сумніви. «Грошові перекази не фіксуються і не вимірюються – вони лише оцінюються», – йдеться в добірці фактів інформаційної служби. «Бундесбанк підкреслює: на основі цих цифр неможливо робити висновків про те, чи переказують біженці частину своїх соціальних виплат за кордон», – йдеться на сайті «Mediendienst Integration».
З 6,8 мільярда євро, які, за оцінками Бундесбанку, надійшли за кордон у вигляді грошових переказів у 2023 році, з яких 75 відсотків пішли в інші європейські країни. На першому місці опинилася Туреччина, за нею йдуть Румунія, Польща та Україна. Грошові перекази в Україну особливо різко зросли з початку війни – на 530% до 451 мільйона євро у 2023 році.
Натомість грошові перекази до традиційних країн походження біженців скоротилися: за даними Бундесбанку, вони впали приблизно на 11% до 830 мільйонів євро. Серед них Сирія (мінус 12%), Ірак (мінус 10%) та Афганістан (мінус 15%). «Значна частина цих коштів, ймовірно, надійшла від біженців, які знайшли роботу в Німеччині і заробляють гроші», – пише «Mediendienst Integration». Незрозуміло, чи сюди також входять люди, які переказують свої соціальні виплати. Ці цифри мають багато невизначеностей: переважна більшість приватних грошових переказів оцінюється Бундесбанком як частина платіжного балансу. Він отримує звіти про індивідуальні грошові перекази лише тоді, коли вони перевищують 12 500 євро. За оцінками Світового банку, грошові перекази в Німеччині впадуть приблизно на 4 відсотки у 2024 році.
Професор Маттіас Люке, дослідник Інституту світової економіки в Кілі, сумнівається, що грошові перекази надходять із соціальних фондів. «Більшість грошей, швидше за все, надходить від трудових мігрантів, які заробляють достатньо, щоб переказати частину своєї зарплати додому», – цитує його медіаслужба. «Запровадження платіжних карток для біженців може мати зворотні наслідки. Якщо ускладнити біженцям переказ грошей за кордон за допомогою більш суворого контролю, вони можуть перейти до неофіційних платіжних мереж, наприклад, до таких як система Hawallah, які лише частково є законними», – додає дослідник.
Більше даних та інформації:
https://mediendienst-integration.de/artikel/die-meisten-rueckueberweisungen-gehen-nach-europa.html
Інформація про платіжну картку на tuenews INTERNATIONAL: tun24021901

tun24032008

www.tuenews.de

Geldscheine. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

000990

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html