بین النهرین: سرچشمه های نخستین تمدن های پیشرفته در خطر خشک شدن هستند

توسط سمیر ابراهیم و مایکل سايفرت
رودخانه‌های دجله و فرات از رودخانه‌های بزرگ جهان هستند و شاخه‌های بزرگ و کوچک متعددی دارند. این امر عراق را به یکی از معدود کشورهایی تبدیل می‌کند که با وجود مساحت کم، آب زیادی دارد. کنترل رودخانه ها و آبیاری مناظر از عوامل تعیین کننده در پیدایش اولین تمدن های تاریخ بشر در بین النهرین بود. با شروع از آناتولی، مردم برای اولین بار در اینجا ساکن شدند و کشاورزی و دامداری را توسعه دادند. شهر-دولت ها و پادشاهی ها پدید آمدند. برای تحقق این امر، نوشتن و اولین نظام حقوقی باید اختراع می شد. آموزش مدرسه، ادبیات، سرامیک، پیشرفت های فنی و خیلی چیزهای دیگر از اینجا شروع شد. تمدن های بزرگ به دنبال یکدیگر آمدند: سومری ها، اکدی ها، بابلی ها، آشوری ها…
دجله از کوه‌های توروس ترکیه سرچشمه می‌گیرد و از عراق به جنوب می‌گذرد و از سوریه گذشته و به فرات می‌رسد. طول آن ۱۸۵۰ کیلومتر است و دارای شاخه های متعددی از جمله رود دیاله و رودخانه بزرگ و کوچک زاب است. فرات نیز از ترکیه سرچشمه می گیرد، از خاک سوریه می گذرد و از عراق می گذرد. در جنوب به دجله می پیوندد و آبراه شط العرب را تشکیل می دهد. پس از ۱۹۰ کیلومتر دیگر به خلیج فارس می ریزد.
بر اساس پیش بینی های کارشناسان، عراق تا سال ۲۰۴۰ به دلیل تغییرات آب و هوایی و ساخت سدهای فراوان توسط ترکیه، کشوری بدون رودخانه خواهد بود. در نتیجه، آب کمتر و کمتری به عراق می رسد، که به یک تهدید بزرگ برای کشاورزی و حیوانات روی رودخانه و داخل رودخانه تبدیل شده است. بستر رودخانه خشک می شود. رکورد گرمای بیش از ۵۰ درجه در تابستان به این امر کمک می کند (تونیوز اینترنشنال قبلاً در این مورد گزارش کرده است
„Der Irak hat drei Sonnen“ – 50 Grad Hitze | tuenews INTERNATIONAL)) ماهیگیران روز به روز کمتر ماهی صید می کنند. خانواده هایی که در کنار رودخانه به عنوان افراد خودکفا زندگی می کردند، اکنون مجبور به خرید مواد غذایی گران قیمت هستند. در بسیاری از نقاط می توانید با پای پیاده از رودخانه عبور کنید. سمیر ابراهیم که از سال ۲۰۱۵ در آلمان زندگی می کند، از خانواده و دوستانش می شنود که این دو رودخانه چقدر بد هستند. او با نگرانی می پرسد: “آیا مرغ های دریایی سرزمین دو رودخانه را ترک خواهند کرد؟” آیا ماهی به طور کامل ناپدید می شود؟ مردمی که هزاران سال در سواحل رودخانه زندگی کرده اند با چه چیزی زندگی خواهند کرد؟ تابش خورشید در عراق در آینده اگر بر رودخانه های اصلی آن نباشد، کجا منعکس خواهد شد؟ مناطق کمتر پرجمعیت در حال حاضر بیابان به نظر می رسند. سال‌های آینده به همه این سؤالات پاسخ خواهند داد.»

tun23101704

www.tuenews.de

Der Fluss Tigris im Irak. Foto: Kamal Mahmoud.

002259

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html